fredag 24 juli 2009

Tillökning, pärlor och änglar


Ja, man kan nästan tro att det handlar om ett litet mirakel som blivit till och så är det näst intill också. Dejan fick sin efterlängtade grill idag och han är verkligen lycklig. I kväll är han bortbjuden på killkväll, för att ett annat litet mirakel kom till världen den 25 juni och skall firas av gängets pappor, men i morgon kan jag nog sätta vad som helst på att det skall grillas oavsett väder. Att en man kan bli så enormt glad för att han får en grill efter eget val. Lika sanslöst besviken blev han när den gamla gick i graven dessutom samma helg som korgen till fritösen sprack. I hans värld kan han inte fira ytterligare 3,5 veckas semester utan vare sig grill eller fritös. Helt otänkbart. Nu behöver han inte det heller.

"Elin i Lönnerberga" bor på vår gård. Finns bara ett litet ord som passar på denna lilla tulta, 2 år inom kort. Det lilla ordet är "cool". De senaste dagarna har hon kommit på tjusningen med att pilla in små grejer i näsan, så även idag. Skillnaden idag från de andra gångerna var att hennes mamma inte kunde få tag i pärlan som satt för högt upp i näsgången och de fick åka till barnakuten för att få hjälp med detta, lite komiska ingrepp. Till och med sköterskan på Sjukvårdsupplysningen skrattade lite när fick höra om det.









Strax efter lunch idag var jag och en annan av oss fikamammor uppe och satte liljor på ett änglabarns grav. Elias skulle fyllt 3 år idag, men hans familj fick inte ta emot honom levande och har inte fått njuta av hans utvecklingssprång eller påhitt. Man blir varje gång påmind om hur orättvist allting är. Du finns i våra hjärtan Elias.

1 kommentar:

  1. Och det värmer våra hjärtan enormt att ni tar er tid att visa oss att ni minns Elias! Det är ingen självklarhet och inget vi begär av någon, men som sagt, vi uppskattar det mer än ord kan uttrycka!!!

    Kram!

    SvaraRadera